דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות לחם)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם ללא לישה
לחם ללא צורך בלישה
  • 1 מנפים לקערה את הקמחים, מוסיפים את הגרעינים והמלח, ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים. יוצקים בהדרגה את המים, כל פעם 1/2 כוס, תוך כדי ערבוב עם כף עד לקבלת בצק נוזלי ודביק, אך אחיד. מכסים את הכלי במכסה או בניילון נצמד בצורה רופפת, מתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (כשעתיים) ומעבירים למקרר את המיכל/הכלי הסגור.
  • 2 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר, מוציאים את האוויר, מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים על משטח מקומח היטב, ומקמחים גם את הידיים והבצק. מהדקים ומעצבים כל חתיכת בצק לכיכר עגולה תוך כדי מתיחת פני הבצק כלפי פנים עד לקבלת כדור בצק עגול וחלק.
  • 3 מתפיחים את הבצק למשך כ- 40 דקות בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת.
  • 4 חורצים חריץ במרכז הכיכר באמצעות סכין חדשה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות למשך כ- 20-25 דקות עד שהכיכר תפוחה, זהובה, ומשמיעה רעש חלול כשנוקשים עליה.
  • 5 ניתן להבריש את הכיכר במים ולצפות בשיבולת שועל, גרעינים או שומשום.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לאפות על אבן ביתית לאפיית לחמים.

מתכון ל- 3 כיכרות לחם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 4.2% 11.7% 79.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב