דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא
לחם מקמח מלא בריא יותר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 השרו את גרעיני החמנייה במים הרותחים והניחו בצד.
  • 2 הכניסו אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר והמלח, וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב.
  • 3 סננו את גרעיני החמנייה, הוסיפו יחד עם שמן הזית והמים הפושרים, וערבבו במהירות בינונית כ- 8 דקות. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר, שמנו אותו מעט והעבירו לקערה משומנת קלות. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה (עד שהבצק יכפיל את נפחו).
  • 4 לאחר התפיחה הראשונה, לושו את הבצק בידיים להוצאת האוויר. צרו ממנו גליל יפה והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כסו שוב בניילון הנצמד והניחו לתפיחה נוספת של כ- 45 דקות.
  • 5 חממו את התנור ל- 250 מעלות. לאחר ההתפחה השנייה, מירחו על הבצק את תערובת המים החמים והמלח, פזרו מעל מעט את הקמח המלא והקוואקר, וחיתכו בעזרת סכין חדה (או מספריים) כמה חתכים לרוחב.
  • 6 הכניסו אל תחתית התנור תבנית קטנה עם מעט מים. הכניסו את הלחם ואפו כ- 10 דקות בחום של 250 מעלות. הנמיכו את חום התנור ל- 180 מעלות והמשיכו באפייה עוד כ- 40 דקות. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו היטב.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דגנית הילף כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)126172
חלבונים (גרם)4.08 5.58
פחמימות (גרם)2332
מתוכן סוכרים (גרם)0.82 1.13
שומנים (גרם)3.62 4.95
מתוכם שומן רווי (גרם)0.61 0.83
נתרן (מ"ג)440.52601.8
סיבים תזונתיים (גרם)4.06 5.55
מים (גרם)35.4848.47
ויטמין B (מק"ג)2.413.3
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)2.042.79
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.440.6
זרחן (מ"ג)0.030.05
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)1.221.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.7% 10.4% 11.7% 66.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.