לחם מקמח מלא בריא יותר
1. השרו את גרעיני החמניה בכוס עם מים רותחים, והניחו בצד.
2. הכניסו אל קערת המיקסר את הקמח, הסוכר והמלח וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו שוב.
3. סננו את גרעיני החמניה, והוסיפו יחד עם שמן הזית והמים הפושרים. ערבבו במהירות בינונית 8 דקות.
4. הוציאו את הבצק מקערת המיקסר, שמנו אותו מעט והעבירו לקערה משומנת קלות. כסו בניילון נצמד והניחו להתפחה (עד שהבצק יכפיל את נפחו).
5. לאחר התפיחה הראשונה, לושו את הבצק בידיים, להוצאת האוויר. צרו ממנו גליל יפה והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כסו שוב בניילון הנצמד והניחו לתפיחה נוספת של כ- 3/4 שעה.
6. חממו את התנור ל- 250 מעלות.
7. לאחר ההתפחה השנייה, מירחו על הבצק את תערובת המים החמים והמלח. פזרו מעל מעט קמח מלא ואת הקוואקר וחיתכו בעזרת סכין חדה (או מספריים) כמה חתכים לרוחב.
8. הכניסו אל תחתית התנור תבנית קטנה עם מעט מים. הכניסו את הלחם ואפו כ- 10 דקות בחום של 250 מעלות.
9. הנמיכו את חום התנור ל- 180 מעלות והמשיכו באפייה עוד 40 דקות.
10. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו היטב.
11. בתיאבון