1 מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, המים והסוכר. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים לקערת המיקסר.
2 מוסיפים לקערת המיקסר גם את החלב ולשים על מהירות נמוכה כדקה. לאחר דקת לישה, מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה החתוכה לקוביות, קובייה לאחר קובייה. לשים כ- 3 דקות נוספות, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 5 דקות.
3 מוציאים את הבצק (הוא יהיה מעט דביק) מהקערה בעזרת ידיים מקומחות. מקמחים את הבצק כך שלא יהיה דביק ומכניסים לקערה מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כ- 45 דקות בטמפרטורת המטבח.
4 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק גליל. חותכים חריצים בכל גליל בחלקו העליון ליצירת חריצים. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחצי כף שמן זית לכל תבנית. מניחים בכל תבנית גליל בצק, ומורחים חצי כף שמן זית על כל כיכר. (סה"כ 2 כפות). מכסים את התבניות בניילון נצמד ומתפיחים שוב בתבניות לכ- 40 דקות. בינתיים, מחממים תנור מראש ל- 230 מעלות, ומכניסים לתחתית התנור כלי רחב עם מים (על מנת ליצור לחות).
5 לאחר התפיחה מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ- 20 דקות. מוציאים את התבניות ואת הכלי עם המים מהתנור. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות, מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומחזירים אותן לתנור לכ- 10 דקות נוספות.
6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להחליף את החמאה בשמן זית (1/3 כוס) ואת החלב במים (אותה כמות) לגרסת פרווה.