דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שיפון מלא 70%
לחם שיפון מלא 70%
לחם שיפון מלא 70%
לחם ביתי מקמח שיפון

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות משתי תבניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, המים והסוכר.
  • 2 בקערה נפרדת מנפים את הקמחים. מערבבים לקבלת תערובת אחידה של הקמחים ומוסיפים לקערת המיקסר.
  • 3 מוסיפים לקערת המיקסר את החלב ולשים על מהירות נמוכה כדקה.
  • 4 לאחר דקת לישה, מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה החתוכה לקוביות, קובייה לאחר קובייה.
  • 5 לשים 3 דקות נוספות, מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
  • 6 מוציאים את הבצק (הוא יהיה מעט דביק) מהקערה בעזרת ידיים מקומחות. מקמחים את הבצק כך שלא יהיה דביק ומכניסים לקערה מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות בטמפרטורת המטבח.
  • 7 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק גליל. חותכים חריצים בכל גליל בחלקו העליון ליצירת חריצים.
  • 8 משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחצי כף שמן זית לכל תבנית. מניחים בכל תבנית גליל בצק, ומורחים חצי כף שמן זית על כל כיכר. (סה"כ 2 כפות). מכסים את התבניות בניילון נצמד.
  • 9 מתפיחים את הבצק בתבניות ל- 40 דקות. מחממים תנור מראש ל- 230 מעלות, ומכניסים לתחתית התנור כלי רחב עם מים (על מנת ליצור לחות).
  • 10 לאחר התפיחה מכניסים את התבניות לתנור ואופים 20 דקות.
  • 11 מוציאים את התבניות ואת הכלי עם המים מהתנור. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות. מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומחזירים אותן לתנור ל- 10 דקות.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את החמאה בשמן זית (1/3 כוס) ואת החלב במים (אותה כמות) לגרסת פרווה.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)153234
חלבונים (גרם)3.63 5.55
פחמימות (גרם)3047
מתוכן סוכרים (גרם)2.98 4.56
שומנים (גרם)3.75 5.74
מתוכם שומן רווי (גרם)1.61 2.46
כולסטרול (מ"ג)7.59 11.61
נתרן (מ"ג)125.08191.35
סיבים תזונתיים (גרם)4.46 6.82
מים (גרם)7.9912.23
ויטמין B (מ"ג)0.440.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.55
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.136.32
ויטמין C (מ"ג)0.620.95
סידן (מ"ג)24.8137.96
ברזל (מ"ג)0.30.46
מגנזיום (מ"ג)0.080.13
זרחן (מ"ג)9.8215.02
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.080.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 8.9% 8.6% 72%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.