דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות מקמח שיפון

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לנפות לקערה את שני סוגי הקמחים, להוסיף את המלח ולערבב. להוסיף את השמרים, זרעי הפשתן וגרעיני החמניות, להוסיף את היוגורט, הדבש והמים, ולערבב לבצק אחיד. לשים את הבצק על המשטח מקומח קלות במשך כ- 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
  • 2 להכניס את הבצק לקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשאיר לתפיחה עד שהבצק מכפיל את הנפח (שעה-שעה וחצי).
  • 3 להוציא את הבצק מהקערה וללוש אותו מעט. לחלק ל- 20 חלקים שווים וליצור כדורים. להניח את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לכסות בניילון נצמד ולהשאיר לתפיחה נוספת כשעה.
  • 4 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס, להכניס לקרקעית התנור תבנית עם מים ולאפות את הלחמניות במשך כ- 25-30 דקות עד שמשחימות מעט.
  • 5 להוציא מהתנור ולצנן על הרשת. מתקבלות לחמניות שיפון טעימות ובריאות!
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אנה צדיאקוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)197231
חלבונים (גרם)5.92 6.93
פחמימות (גרם)4249
מתוכן סוכרים (גרם)1.84 2.15
שומנים (גרם)2.38 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.31
נתרן (מ"ג)339.65397.25
סיבים תזונתיים (גרם)4.35 5.09
מים (גרם)24.4828.64
ויטמין B (מ"ג)0.360.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.0816.46
ויטמין C (מ"ג)1.882.2
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.080.09
סידן (מ"ג)36.5142.7
ברזל (מ"ג)1.021.19
מגנזיום (מ"ג)7.648.94
זרחן (מ"ג)41.5848.63
אבץ (מ"ג)0.090.1
אשלגן (מ"ג)16.4619.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.430.5
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 4.4% 10.9% 76.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.