דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות שיפון
לחמניות מקמח שיפון
  • 1 לנפות לקערה את שני סוגי הקמחים, להוסיף את המלח ולערבב. להוסיף את השמרים, זרעי הפשתן וגרעיני החמניות, להוסיף את היוגורט, הדבש והמים, ולערבב לבצק אחיד. לשים את הבצק על המשטח מקומח קלות במשך כ- 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
  • 2 להכניס את הבצק לקערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהשאיר לתפיחה עד שהבצק מכפיל את הנפח (שעה-שעה וחצי).
  • 3 להוציא את הבצק מהקערה וללוש אותו מעט. לחלק ל- 20 חלקים שווים וליצור כדורים. להניח את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לכסות בניילון נצמד ולהשאיר לתפיחה נוספת כשעה.
  • 4 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס, להכניס לקרקעית התנור תבנית עם מים ולאפות את הלחמניות במשך כ- 25-30 דקות עד שמשחימות מעט.
  • 5 להוציא מהתנור ולצנן על הרשת. מתקבלות לחמניות שיפון טעימות ובריאות!
  • 6 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 4.4% 10.9% 76.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב