דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות בריאות מפשתן וכוסמין

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 116 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להמיס את הסוכר החום במעט מים רותחים ועל זה להוסיף את שארית המים החמימים (סה"כ כוס וחצי מים "פלוס מינוס" (לבדוק אחרי ששמים כוס אחת)).
  • 2 לערבל את כל מרכיבי הבצק וללוש לבצק רך (כ- 10 דקות של לישה). אם הבצק רך מדי - להוסיף עוד מעט קמח לבן רגיל.
  • 3 לשמן את קערת ההתפחה במעט שמן ולהתפיח מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4 לאחר ההתפחה לקרוץ כדורי בצק לא גדולים. הבצק ממשיך לתפוח ואם עושים לחמניות גדולות, יוצא המון תוכן בבצק. אני אוהבת שהלחמניות אווריריות ושיש בהן פחות בצק.
  • 5 ליצור צורת לולאה ולהניח על נייר אפייה להתפחה חוזרת.
  • 6 למרוח את הלחמניות בביצה טרופה, לפזר את זרעי הפשתן השלמים (או שומשום מלא) ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות לכל היותר (מעבר לזה הלחמניות נעשות קשות). מתקבלות לחמניות בריאות וטעימות!
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות Gili Dei

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)333287
חלבונים (גרם)10.8 9.32
פחמימות (גרם)5548
מתוכן סוכרים (גרם)3.1 2.67
שומנים (גרם)8.59 7.41
מתוכם שומן רווי (גרם)0.88 0.76
כולסטרול (מ"ג)19.18 16.54
נתרן (מ"ג)670.69578.51
סיבים תזונתיים (גרם)8.56 7.39
מים (גרם)28.1524.28
ויטמין A (מק"ג)20.0117.26
ויטמין B (מ"ג)3.873.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.380.33
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.132.7
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.869.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.05
ויטמין C (מ"ג)0.060.05
ויטמין D (מק"ג)0.040.03
ויטמין E (מ"ג)0.460.39
ויטמין K (מק"ג)2.051.77
סידן (מ"ג)45.238.99
ברזל (מ"ג)3.392.92
מגנזיום (מ"ג)40.2734.74
זרחן (מ"ג)72.9862.95
אבץ (מ"ג)0.490.42
אשלגן (מ"ג)91.5378.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.222.77
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)2.31.99
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.90.78
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.872.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.792.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 10.3% 13% 66.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.