דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 30 פרוסות משתי תבניות (תלוי בעובי))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם שיפון מלא 70%
לחם ביתי מקמח שיפון
  • 1 מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, המים והסוכר. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים לקערת המיקסר.
  • 2 מוסיפים לקערת המיקסר גם את החלב ולשים על מהירות נמוכה כדקה. לאחר דקת לישה, מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה החתוכה לקוביות, קובייה לאחר קובייה. לשים כ- 3 דקות נוספות, מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 5 דקות.
  • 3 מוציאים את הבצק (הוא יהיה מעט דביק) מהקערה בעזרת ידיים מקומחות. מקמחים את הבצק כך שלא יהיה דביק ומכניסים לקערה מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כ- 45 דקות בטמפרטורת המטבח.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק גליל. חותכים חריצים בכל גליל בחלקו העליון ליצירת חריצים. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחצי כף שמן זית לכל תבנית. מניחים בכל תבנית גליל בצק, ומורחים חצי כף שמן זית על כל כיכר. (סה"כ 2 כפות). מכסים את התבניות בניילון נצמד ומתפיחים שוב בתבניות לכ- 40 דקות. בינתיים, מחממים תנור מראש ל- 230 מעלות, ומכניסים לתחתית התנור כלי רחב עם מים (על מנת ליצור לחות).
  • 5 לאחר התפיחה מכניסים את התבניות לתנור ואופים כ- 20 דקות. מוציאים את התבניות ואת הכלי עם המים מהתנור. מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות, מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומחזירים אותן לתנור לכ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את החמאה בשמן זית (1/3 כוס) ואת החלב במים (אותה כמות) לגרסת פרווה.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 8.9% 8.6% 72%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב