דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 366 גרם למנה\יחידה (4-6 פוקצ`ות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בצק לפוקצ`ה
פוקצ`ה ביתית בקלי קלות, צילום: שרון אונגר
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 250 מעלות.
  • 2 מערבלים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את שמן הזית ואת המים בהדרגה, וממשיכים לערבב כ- 7 דקות.
  • 3 מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד, ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה עד שעה וחצי (להכפלת הנפח).
  • 4 מכדררים 4-6 כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח.
  • 5 מניחים לכדורי הבצק לתפוח התפחה שנייה למשך כחצי שעה.
  • 6 פותחים כל כדור בצק בעזרת כפות היידים (אין צורך במערוך), מורחים שמן זית, מלח ים, תימין וכל ירק שבא לכם, ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה. בצק לפוקצ`ה כזה עוד לא יצא לכם להכין!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לאפות גם בחום של 200 מעלות (מיועד למי שלא יודע לעבוד עם תנור חם).

ציוד נדרש: מיקסר.

הערך התזונתי לא כולל את שמן הזית, מלח הים, התימין ותוספת הירקות בהם בוחרים להשתמש.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 3.1% 13% 83.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב