דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה ביתית בקלי קלות, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 366 גרם למנה\יחידה (4-6 פוקצ`ות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 250 מעלות.
  • 2 מערבלים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את שמן הזית ואת המים בהדרגה, וממשיכים לערבב כ- 7 דקות.
  • 3 מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד, ומניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעה עד שעה וחצי (להכפלת הנפח).
  • 4 מכדררים 4-6 כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח.
  • 5 מניחים לכדורי הבצק לתפוח התפחה שנייה למשך כחצי שעה.
  • 6 פותחים כל כדור בצק בעזרת כפות היידים (אין צורך במערוך), מורחים שמן זית, מלח ים, תימין וכל ירק שבא לכם, ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה. בצק לפוקצ`ה כזה עוד לא יצא לכם להכין!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לאפות גם בחום של 200 מעלות (מיועד למי שלא יודע לעבוד עם תנור חם).

ציוד נדרש: מיקסר.

הערך התזונתי לא כולל את שמן הזית, מלח הים, התימין ותוספת הירקות בהם בוחרים להשתמש.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)770210
חלבונים (גרם)24.2 6.62
פחמימות (גרם)15643
מתוכן סוכרים (גרם)11.99 3.28
שומנים (גרם)5.68 1.55
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 0.15
נתרן (מ"ג)1,334364.75
מים (גרם)143.8739.35
ויטמין B (מק"ג)2.280.62
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)5.261.44
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)1.470.4
אבץ (מ"ג)0.020
אשלגן (מ"ג)0.510.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 3.1% 13% 83.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.