דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקאצ`ת קפרזה
פוקאצ`ת קפרזה
פוקאצ`ת קפרזה
פוקאצ`ה איטלקית עם תוספות מעניינות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (4 פוקאצ`ות (3 מנות לכל פוקאצ`ה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את הקמח, השמרים (אפשר גם חצי חבילת שמרים טריים במקום) והסוכר עד שכל המצרכים מתפזרים באופן אחיד.
  • 2 להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהוסיף 1.33 כוסות מים (עד 1.5 כוסות). כשמתחיל להיווצר בצק להוסיף את שמן הזית, ולהמשיך ללוש את הבצק במשך כ- 7-8 דקות עד שהוא נהיה די דביק. ניתן להוסיף מים באיטיות לפי הצורך.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 2-3 דקות נוספות.
  • 4 להעביר את הבצק אל קערה משומנת ולהתפיח שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. הבצק מכיל הרבה מים ולכן זמן ההתפחה ארוך יותר מבדרך כלל.
  • 5 להוריד את האוויר מהבצק וללוש כמה שניות. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים וליצור צורה אובלית מכל חלק (צורה של פוקאצ`ה).
  • 6 להוסיף את התוספות השונות מלבד העגבניות המיובשות (ראו הערה על כך), ולהניח להתפחה שנייה של כחצי שעה. במידה ויש לכם אבן שמוט זה הזמן להכניס אותה לתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה (זמן ההתפחה השנייה של הפוקאצ`ות). לאחר ההתפחה השנייה יש לאפות את הפוקאצ`ות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להשחמה (לבדוק לאחר 15 דקות אפייה).
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מומלץ לשלב את העגבניות המיובשות לאחר האפייה ישר כשהפוקאצ`ות יוצאות מהתנור מכיוון שאם מוסיפים אותן לפני הן נשרפות וטעמן לא משהו. מומלץ לחתוך אותן לרצועות ולהוסיף - מוסיפות צבע וטעם, לא כדאי לוותר!
  • 2 ניתן להשתמש בכדור מוצרלה קרוע לחתיכות או במוצרלה מגורדת במקום בייבי מוצרלה.
  • 3 אני השתמשתי בפסטו תוצרת בית - מומלץ יותר. במידה והפסטו שלכם סמיך מדי תוסיפו ל- 4 הכפות 1-2 כפות שמן זית ואז ניתן לזלף מעל.
  • 4 ניתן להקפיא את הפוקאצ`ות אך ללא התוספות אלא רק את הבצק. כשמעוניינים להתענג עליהן יש להפשיר לטמפרטורת החדר, להוסיף את התוספות, להתפיח ולאפות כרגיל.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)266242
חלבונים (גרם)7.98 7.25
פחמימות (גרם)3734
מתוכן סוכרים (גרם)0.42 0.38
שומנים (גרם)9.45 8.58
מתוכם שומן רווי (גרם)2.15 1.95
כולסטרול (מ"ג)6.75 6.13
נתרן (מ"ג)804.14730.49
סיבים תזונתיים (גרם)0.67 0.61
מים (גרם)28.3125.71
ויטמין B (מק"ג)0.080.07
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)42.2838.41
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.290.26
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.070.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 17% 14.4% 67.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.