1 לערבב בקערת המיקסר את הקמח, השמרים (אפשר גם חצי חבילת שמרים טריים במקום) והסוכר עד שכל המצרכים מתפזרים באופן אחיד.
2 להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהוסיף 1.33 כוסות מים (עד 1.5 כוסות). כשמתחיל להיווצר בצק להוסיף את שמן הזית, ולהמשיך ללוש את הבצק במשך כ- 7-8 דקות עד שהוא נהיה די דביק. ניתן להוסיף מים באיטיות לפי הצורך.
3 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 2-3 דקות נוספות.
4 להעביר את הבצק אל קערה משומנת ולהתפיח שעה-שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. הבצק מכיל הרבה מים ולכן זמן ההתפחה ארוך יותר מבדרך כלל.
5 להוריד את האוויר מהבצק וללוש כמה שניות. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים וליצור צורה אובלית מכל חלק (צורה של פוקאצ`ה).
6 להוסיף את התוספות השונות מלבד העגבניות המיובשות (ראו הערה על כך), ולהניח להתפחה שנייה של כחצי שעה. במידה ויש לכם אבן שמוט זה הזמן להכניס אותה לתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה (זמן ההתפחה השנייה של הפוקאצ`ות). לאחר ההתפחה השנייה יש לאפות את הפוקאצ`ות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להשחמה (לבדוק לאחר 15 דקות אפייה).
7 בתיאבון
טיפים וגיוונים:
1 מומלץ לשלב את העגבניות המיובשות לאחר האפייה ישר כשהפוקאצ`ות יוצאות מהתנור מכיוון שאם מוסיפים אותן לפני הן נשרפות וטעמן לא משהו. מומלץ לחתוך אותן לרצועות ולהוסיף - מוסיפות צבע וטעם, לא כדאי לוותר!
2 ניתן להשתמש בכדור מוצרלה קרוע לחתיכות או במוצרלה מגורדת במקום בייבי מוצרלה.
3 אני השתמשתי בפסטו תוצרת בית - מומלץ יותר. במידה והפסטו שלכם סמיך מדי תוסיפו ל- 4 הכפות 1-2 כפות שמן זית ואז ניתן לזלף מעל.
4 ניתן להקפיא את הפוקאצ`ות אך ללא התוספות אלא רק את הבצק. כשמעוניינים להתענג עליהן יש להפשיר לטמפרטורת החדר, להוסיף את התוספות, להתפיח ולאפות כרגיל.