דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה בלקנית
פוקצ`ה בלקנית
פוקצ`ה בלקנית
פוקצ`ה עם גבינת קשקבל עשירה בטעמים

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (כ- 6 פוקצ`ות, כל אחת 3 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים 5 כפות שמן ואת השמרים ומתחילים לערבב במיקסר במהירות נמוכה, תוך כדי הוספה הדרגתית של המים.
  • 2 ממשיכים לערבב עוד כדקה ומעלים בהדרגה את הלישה עד למהירות מקסימלית, וממשיכים כ- 3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 יוצרים כדור, מניחים בקערה ומכסים במגבת/ניילון נצמד. מניחים באזור חם להתפחה כ- 35 דקות.
  • 4 לאחר ההתפחה הראשונה, נועצים אצבעות בבצק על מנת להוציא את האוויר. מפרידים את הבצק ל- 6 כדורים, ומניחים להתפחה שנייה למשך כ- 20 דקות. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 5 בידיים מעצבים כל כדור למלבן/אליפסה בעובי של כחצי ס"מ. עבור כל פוקצ`ה, משמנים תבנית בכפית אחת של שמן זית (מתוך 12 כפיות השמן) ומניחים עליה את הפוקצ`ה.
  • 6 בתנועות נעיצה, דוחפים את פרוסות הבצל, הזיתים והרוזמרין לתוך הפוקצ`ות. מפזרים את הקשקבל והמלח הגס, ומטפטפים את יתר השמן על הפוקצ`ות (עוד 6 כפיות - כפית לכל פוקצ`ה). מניחים מכוסה להתפחה אחרונה של כרבע שעה.
  • 7 אופים את הפוקצ`ות כ- 20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)264209
חלבונים (גרם)7.75 6.13
פחמימות (גרם)4132
מתוכן סוכרים (גרם)0.85 0.67
שומנים (גרם)7.91 6.26
מתוכם שומן רווי (גרם)1.75 1.38
כולסטרול (מ"ג)3.67 2.9
נתרן (מ"ג)1,015803.11
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 0.26
מים (גרם)49.439.06
ויטמין A (מק"ג)0.810.64
ויטמין B (מק"ג)0.179.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.292.6
ויטמין C (מ"ג)1.050.83
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.090.07
סידן (מ"ג)34.927.6
ברזל (מ"ג)0.090.07
מגנזיום (מ"ג)2.822.23
זרחן (מ"ג)6.635.24
אבץ (מ"ג)0.050.04
אשלגן (מ"ג)33.5526.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 13.9% 13.6% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה