דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

22 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המופלטות)

  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    מעט
  • סוכר -  כפיות שטוחות - סה"כ (8 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לשימון הבצק והמחבת

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מופלטה ביתית - מלכת המימונה
מופלטה דקה ללא שמרים
  • 1 מערבבים יחד את הקמח והמלח, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב (ניתן ידנית וניתן במיקסר). מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים וממשיכים לערבל למשך כ- 2 דקות נוספות.
  • 2 יוצרים מהבצק כדורים שווים בגודלם, טובלים במעט שמן, מניחים במגש ומכסים כחצי שעה.
  • 3 מחממים מחבת משומנת מעט על אש נמוכה, ובינתיים מרדדים כדור בצק אחד בין 2 ניירות אפייה בעזרת מערוך (יוצרים צורת עיגול בתנועות השטחה).
  • 4 מניחים את המופלטה הראשונה ובינתיים משטחים את המופלטה הבאה. הופכים את המופלטה שבמחבת, עליה מניחים את המופלטה הנוספת וכך הלאה ממשיכים עם שאר המופלטות ויוצרים ערימה.
  • 5 מגישים עם חמאה והרבה דבש נוטף!
  • 6 תרבחו ותסעדו חיוך
טיפ למתכון
להגיש לצד כוס תה טעים וחם (:

פחות אוהבת להכין מופלטה עם שמרים - אני רציתי לקבל מרקם דק דק דק, שמרים זה שמרים - זה תופח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 21.9% 10.4% 67.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב