דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 89 גרם למנה\יחידה (5 לחמים - כל לחם = 4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחם גרוזיני
לחם גרוזיני שוטיס פורי
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, ומוסיפים את המים הפושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את שמן הקנולה והמלח, וממשיכים ללוש לבצק חלק ורך אך לא דביק מדי. מורחים כף שמן על פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים. לשים כל חלק לכדורים, מכסים ומתפיחים כ- 20 דקות.
  • 4 מרטיבים או טובלים כל כדור בקערה עם מים, מותחים מהצדדים (בזהירות בכדי לשמור על אווריריות הבצק) ומניחים על תבנית משומנת וחמה (אם יש כדאי לאפות על תבנית מברזל יצוק).
  • 5 אם רוצים להכין לחם לוואשי (לחם שצורתו כמו פיתה) - מחלקים את הבצק ל- 4 עד 5 חלקים, ולאחר התפחת הכדורים משטחים כל כדור בידיים לצורה של פיתה גדולה, משהים כ- 10 דקות ובידיים רטובות יוצרים גומות.
  • 6 אופים בחום של 200 מעלות כרבע שעה עד להזהבה.
  • 7 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין גם בסגנון לוואשי (בצורת פיתה).

ניתן לפזר מעל שומשום וקצח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 8.6% 11.2% 80.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב