דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

90 מנות/יחידות, 13 גרם למנה\יחידה (80-100 עוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות מלוחות ללא גלוטן עם עגבניות מיובשות
עוגיות גבינה מלוחות
  • 1 מנפים את הקמחים לקערה. מוסיפים גבינה מגוררת, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
  • 2 חותכים את החמאה/המרגרינה הקרה לחתיכות קטנות, ובעזרת הידיים לשים ויוצרים פירורים.
  • 3 ממיסים את ממרח העגבניות בחצי כוס מהמים ומוסיפים.
  • 4 ממשיכים ללוש תוך הוספת מים בהדרגה (עד 1.25 כוסות), עד לקבלת בצק פירורי ויבש.
  • 5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  • 6 מחלקים לשניים או שלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי בין 3 ל- 6 מ"מ.
  • 7 קורצים עוגיות בצורות, או חותכים לעוגיות בעזרת גלגלת משוננת/חלקה.
  • 8 מניחים ברווחים קטנים או ללא רווחים כלל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 10-15 דקות, עד השחמה.
  • 10 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את העוגיות מגישים חמימות או עד כמה שעות אחרי הכנתן, לאחר מכן הן מתייבשות (גם בכלי אטום). לכן, עוגיות שלא נאכלו - מקפיאים או שומרים במקרר ומחממים בתנור או בתוסטר אובן כ- 2-3 דקות.
  • 2 ככל שמרדדים עלה דק, מתקבלות עוגיות קריספיות יותר וזמן האפייה מתקצר.
  • 3 העוגיות מתאימות מאוד ליד שתייה חמה, קרה, חריפה ובליווי גבינות.
  • 4 ניתן לשים את כל החומרים יחד וללוש זמן קצר במעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את קמח האפונה הצהובה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 26.5% 6.4% 67.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב