3 ממיסים את ממרח העגבניות בחצי כוס מהמים ומוסיפים.
4 ממשיכים ללוש תוך הוספת מים בהדרגה (עד 1.25 כוסות), עד לקבלת בצק פירורי ויבש.
5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
6 מחלקים לשניים או שלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי בין 3 ל- 6 מ"מ.
7 קורצים עוגיות בצורות, או חותכים לעוגיות בעזרת גלגלת משוננת/חלקה.
8 מניחים ברווחים קטנים או ללא רווחים כלל בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית.
9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 10-15 דקות, עד השחמה.
10 בתיאבון
הערות:
1 את העוגיות מגישים חמימות או עד כמה שעות אחרי הכנתן, לאחר מכן הן מתייבשות (גם בכלי אטום). לכן, עוגיות שלא נאכלו - מקפיאים או שומרים במקרר ומחממים בתנור או בתוסטר אובן כ- 2-3 דקות.
2 ככל שמרדדים עלה דק, מתקבלות עוגיות קריספיות יותר וזמן האפייה מתקצר.
3 העוגיות מתאימות מאוד ליד שתייה חמה, קרה, חריפה ובליווי גבינות.
4 ניתן לשים את כל החומרים יחד וללוש זמן קצר במעבד מזון.