דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

27 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (כ- 27 עוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה הרכה (אפשר להשתמש במרגרינה), סוכר וסוכר וניל ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את הביצים ומיץ התפוזים (ניתן להשתמש במיץ מנדרינות, חלב (רגיל או סויה) או משקה אורז).
  • 3 מנפים ומוסיפים את כל החומרים היבשים (הקמחים (במקום קמח תירס ניתן להשתמש בקמח כוסמת), אבקת אפייה וסודה לשתייה) ומערבבים עד שנוצרת תערובת סמיכה שניתן לקחת ממנה עם כף.
  • 4 במידת הצורך מוסיפים מעט מיץ תפוזים או מעט קמח.
  • 5 מוסיפים את שברי השוקולד (חתיכות קטנות כולל השבבים שנוצרים במהלך החיתוך. ניתן להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד לבן או לשלב ביניהם) ומערבבים.
  • 6 קורצים כפית מהעיסה ומניחים בעזרת כף נוספת על נייר אפייה בתבנית. משטחים מעט.
  • 7 משאירים רווח של כ- 2 ס"מ בין העוגיות.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות או משחימות לפי הטעם, כ- 10-15 דקות.
  • 9 לאחר שהעוגיות התקררו בוזקים עם מסננת אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום (אפשר לשמור במקפיא).
  • 10 בתיאבון חיוך

במידה והעיסה דלילה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)127357
חלבונים (גרם)1.09 3.08
פחמימות (גרם)2158
מתוכן סוכרים (גרם)9.13 25.72
שומנים (גרם)4.2 11.85
מתוכם שומן רווי (גרם)2.34 6.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)27.87 78.55
נתרן (מ"ג)41.84117.91
סיבים תזונתיים (גרם)0 0.01
מים (גרם)6.0116.95
ויטמין A (מק"ג)9.2826.16
ויטמין B (מ"ג)0.250.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.797.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.14
ויטמין C (מ"ג)0.280.78
ויטמין D (מק"ג)0.120.33
ויטמין E (מ"ג)0.060.17
ויטמין K (מק"ג)0.020.05
סידן (מ"ג)3.369.48
ברזל (מ"ג)0.10.29
מגנזיום (מ"ג)0.752.11
זרחן (מ"ג)11.5132.45
אבץ (מ"ג)0.070.21
אשלגן (מ"ג)8.9325.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.2% 4.2% 79.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.