דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

  • קמח לבן - 500 גרם
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    כף גדושה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • מים -  כוס - סה"כ (300 מ"ל)
    פושרים (לפי הצורך)
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לשימון כדורי הבצק

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פיתות ביתיות
יותר כבר לא צריך לקנות פיתות
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים (קמח, סוכר, שמרים ומלח), להוסיף את המים בהדרגה וללוש היטב (יש לבדוק את כמות המים, הבצק צריך נוח ללישה ולא להידבק לידיים).
  • 2 להתפיח כחצי שעה-שעה בקערת המיקסר מכוסה בניילון נצמד (הקערה צריכה להיות מכוסה בניילון, לא הבצק), לחלק לכ- 8 כדורים ולהניח בצד. אין צורך להתפיח יתר על המידה).
  • 3 להכין קערה עם שמן זית, להטביל כל כדור בשמן (או פשוט לשמן את הכדור עם הידיים) ולשטח בעזרת הידיים לעיגול בקוטר של המחבת.
  • 4 לחמם מחבת ולטגן את הפיתות כדקה מכל צד עד להזהבה קלה (אין צורך לשמן שוב את המחבת. יש ללחוץ מעט עם התרווד על הפיתות לפני שהופכים). מתקבלות פיתות ביתיות טעימות וקלות להכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ישנה אפשרות נוספת להכנה: להשתמש בווק ולהפוך אותו (מעין גבעה מעל האש), לחמם היטב, להניח את הבצק מעל ולהפוך (כמו טאבון ביתי).

ניתן לשמור בהקפאה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 13% 10.8% 76.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב