דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 110 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים (קמח, סוכר, שמרים ומלח), להוסיף את המים בהדרגה וללוש היטב (יש לבדוק את כמות המים, הבצק צריך נוח ללישה ולא להידבק לידיים).
  • 2 להתפיח כחצי שעה-שעה בקערת המיקסר מכוסה בניילון נצמד (הקערה צריכה להיות מכוסה בניילון, לא הבצק), לחלק לכ- 8 כדורים ולהניח בצד. אין צורך להתפיח יתר על המידה).
  • 3 להכין קערה עם שמן זית, להטביל כל כדור בשמן (או פשוט לשמן את הכדור עם הידיים) ולשטח בעזרת הידיים לעיגול בקוטר של המחבת.
  • 4 לחמם מחבת ולטגן את הפיתות כדקה מכל צד עד להזהבה קלה (אין צורך לשמן שוב את המחבת. יש ללחוץ מעט עם התרווד על הפיתות לפני שהופכים). מתקבלות פיתות ביתיות טעימות וקלות להכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ישנה אפשרות נוספת להכנה: להשתמש בווק ולהפוך אותו (מעין גבעה מעל האש), לחמם היטב, להניח את הבצק מעל ולהפוך (כמו טאבון ביתי).

ניתן לשמור בהקפאה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)288262
חלבונים (גרם)6.69 6.08
פחמימות (גרם)4743
מתוכן סוכרים (גרם)0.31 0.28
שומנים (גרם)8.03 7.3
מתוכם שומן רווי (גרם)1.05 0.95
נתרן (מ"ג)328.52298.66
מים (גרם)37.4634.06
ויטמין B (מק"ג)0.060.05
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.331.21
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.380.35
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.070.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 13% 10.8% 76.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.