דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות עגולות וטעימות להפליא

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (10 פיתות ביתיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד. יוצרים גומה ומוסיפים 2 כפות שמן זית ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מורחים על פני הבצק כף שמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק (עד כחצי ס"מ). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים את פני עיגולי הבצק מספר פעמים בעזרת מזלג. על 5 כדורי בצק מורחים את רוטב השום ומפזרים מעל פתיתי גבינה בולגרית ועלי זעתר יבשים (לא חובה). על 5 כדורי הבצק הנותרים מורחים את רוטב הזעתר. מורחים שמן זית (מתוך 3 הכפות) ומפזרים מעל זעתר (אפשר גם לערבב את הזעתר בשמן הזית ולמרוח על הפיתות).
  • 4.אופים בחום של 190 עד 200 מעלות כ- 10 עד 15 דקות, עד הזהבה.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחה. הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר היבשים.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)318252
חלבונים (גרם)8.96 7.1
פחמימות (גרם)4737
מתוכן סוכרים (גרם)1.51 1.2
שומנים (גרם)10.78 8.55
מתוכם שומן רווי (גרם)1.65 1.31
כולסטרול (מ"ג)1.5 1.19
נתרן (מ"ג)584.71463.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.03 0.02
מים (גרם)36.7929.17
ויטמין B (מק"ג)40.131.8
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.040.03
ויטמין C (מ"ג)0.440.35
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)24.8319.69
ברזל (מ"ג)0.030.02
מגנזיום (מ"ג)0.720.57
זרחן (מ"ג)2.141.7
אבץ (מ"ג)0.020.02
אשלגן (מ"ג)5.714.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.1% 13.4% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.