דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (10 פיתות ביתיות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיתות זעתר, שום ופתיתי גבינה בולגרית
פיתות עגולות וטעימות להפליא
  • 1 מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד. יוצרים גומה ומוסיפים 2 כפות שמן זית ומים פושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק. מורחים על פני הבצק כף שמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  • 2 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 10 כדורים. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק (עד כחצי ס"מ). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים את פני עיגולי הבצק מספר פעמים בעזרת מזלג. על 5 כדורי בצק מורחים את רוטב השום ומפזרים מעל פתיתי גבינה בולגרית ועלי זעתר יבשים (לא חובה). על 5 כדורי הבצק הנותרים מורחים את רוטב הזעתר. מורחים שמן זית (מתוך 3 הכפות) ומפזרים מעל זעתר (אפשר גם לערבב את הזעתר בשמן הזית ולמרוח על הפיתות).
  • 4.אופים בחום של 190 עד 200 מעלות כ- 10 עד 15 דקות, עד הזהבה.
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחה. הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר היבשים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.1% 13.4% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב