מצרכים למתכון
23 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (20-25 חלות אישיות)
- הבצק
- קמח לבן - 2 אריזות נייר - סה"כ (2 ק"ג)
- מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)
- שמרים יבשים - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
- סוכר - 6 כפות שטוחות - סה"כ (90 גרם)
- שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
- למריחה
- שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- זעתר - כף שטוחה (8 גרם)
- שום גבישי - כף אחת
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מיוחדות וטעימות
- 1 בקערה להניח את המלח ומעליו את הקמח.
- 2 להוסיף את המים, השמרים והסוכר, ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
- 3 להוסיף 3/4 כוס השמן ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- 4 לשמן את הבצק ב- 1/4 כוס השמן שנותרה, להניח לתפיחה במקום חמים למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- 5 ליצור 20-25 כדורים מהבצק (תלוי בגודל) וליצור איזו צורה שרוצים. לקבלת צורת השושנה יש לקחת כדור אחד, לגלגל לרצועה ולשטח. בעזרת סכין לעשות חתכים כמו התמונה ולגלגל לצורת שושנה.
- 6 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות.
- 7 בקערית לערבב שמן זית ביחד עם שום גבישי וזעתר.
- 8 למרוח על כל חלה מתערובת השמן.
- 9 להכניס לאפיה למשך 20 דקות עד שהחלות משחימות.
- 10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את השום הגבישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
16.9% |
9.9% |
73.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב