מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (4 פוקצ`ות בינוניות או 9 קטנות))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה ביתית בתנור
- 1 לשים יחד את הקמח, הסוכר, השמרים ו- 3/4 מכמות המים במשך 5 דקות.
- 2 מוסיפים את יתרת המים ולשים עוד 2-3 דקות.
- 3 מוסיפים מלח ולשים 1-2 דקות.
- 4 מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש 2-3 דקות נוספות.
- 5 מניחים להתפחה שעה-שעה וחצי.
- 6 מוציאים אוויר מהבצק, מקפלים ל- 4 ומתפיחים עוד כחצי שעה.
- 7 מחלקים את הבצק ל- 4 ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות (ניתן להכין גם פוקצ`ות אישיות קטנות יותר כמו בתמונה השלישית). בעזרת הידיים מותחים את הבצק ויוצרים צורה של פוקצ`ה מוארכת. מניחים להתפחה לחצי שעה.
- 8 מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה. בתום האפייה מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
16.2% |
9.7% |
74.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב