דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (4 פוקצ`ות בינוניות או 9 קטנות))

  • הבצק
  • קמח לחם - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    עדיפות לקמח לחם שמועשר בגלוטן
  • סוכר - 40 גרם
    3.5 כפות
  • שמרים יבשים - 7 גרם
    או 20 גרם שמרים טריים
  • מים - 325 מ"ל
    כוס וחצי מים קרים
  • מלח - 15 גרם
    3 כפיות
  • שמן זית - 50 מ"ל
  • למריחה ולפיזור
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כף לכל פוקצ`ה למריחה
  • מלח גס - 4 קורט
    לפי הטעם לפיזור על הפוקצ`ות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה עם שמן זית ומלח גס
פוקצ`ה ביתית בתנור
  • 1 לשים יחד את הקמח, הסוכר, השמרים ו- 3/4 מכמות המים במשך 5 דקות.
  • 2 מוסיפים את יתרת המים ולשים עוד 2-3 דקות.
  • 3 מוסיפים מלח ולשים 1-2 דקות.
  • 4 מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש 2-3 דקות נוספות.
  • 5 מניחים להתפחה שעה-שעה וחצי.
  • 6 מוציאים אוויר מהבצק, מקפלים ל- 4 ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  • 7 מחלקים את הבצק ל- 4 ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות (ניתן להכין גם פוקצ`ות אישיות קטנות יותר כמו בתמונה השלישית). בעזרת הידיים מותחים את הבצק ויוצרים צורה של פוקצ`ה מוארכת. מניחים להתפחה לחצי שעה.
  • 8 מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה. בתום האפייה מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
  • 9 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.2% 9.7% 74.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב