דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

500 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רוטב טופי קרמל
טופי קרמל ביתי
  • 1 מחממים סיר על אש בינונית וכשהוא חם מפזרים לתוכו את הסוכר לאט לאט, תוך כדי ניעור.
  • 2 בינתיים מחממים לאט את השמנת. כאשר הסוכר נמס כולו לקרמל אחיד ובעל צבע ענברי, מנמיכים את האש מתחת לסוכר, מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוסיפים אותה לתוך הסוכר. זהירות! בשלב הזה התערובת תבעבע ותתחיל לעלות למעלה. מערבבים אותה במרץ (אבל נזהרים לא להתיז החוצה מהתערובת הרותחת) עד שהיא יורדת בחזרה, וממשיכים לערבב עד שהמסה הומוגנית ובלי גושים.
  • 3 מסירים מהאש, יוצקים לכוס לאחסון ומצננים לחלוטין.
  • 4 הרי לכם רוטב טופי קרמל ביתי טעים וקל להכנה חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשחק מעט עם המרקם על ידי הוספת קוביה קטנה של חמאה פנימה וערבוב עד שהיא נמסה (בזמן ההורדה מהאש). כמו כן, ניתן לשנות מעט את יחסי הכמויות שבין הסוכר לשמנת כדי לקבל רוטב סמיך/דליל יותר. ניתן לקבל טופי קרמל מלוח על ידי הוספת קורט-שניים של מלח מיד בגמר הבישול.

יוצאת כמות של קצת פחות מחצי ליטר רוטב טופי קרמל. מתאים למריחה על עוגות וקאפקייקס, לזיגוג סופגניות, להכנת מוס קרמל (מקפלים עם קצפת), לתוספת לגלידות, פנקייקס, ופל בלגי וכדומה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 21.3% 1.3% 74.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב