1 מחממים סיר על אש בינונית וכשהוא חם מפזרים לתוכו את הסוכר לאט לאט, תוך כדי ניעור.
2 בינתיים מחממים לאט את השמנת. כאשר הסוכר נמס כולו לקרמל אחיד ובעל צבע ענברי, מנמיכים את האש מתחת לסוכר, מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוסיפים אותה לתוך הסוכר. זהירות! בשלב הזה התערובת תבעבע ותתחיל לעלות למעלה. מערבבים אותה במרץ (אבל נזהרים לא להתיז החוצה מהתערובת הרותחת) עד שהיא יורדת בחזרה, וממשיכים לערבב עד שהמסה הומוגנית ובלי גושים.
ניתן לשחק מעט עם המרקם על ידי הוספת קוביה קטנה של חמאה פנימה וערבוב עד שהיא נמסה (בזמן ההורדה מהאש). כמו כן, ניתן לשנות מעט את יחסי הכמויות שבין הסוכר לשמנת כדי לקבל רוטב סמיך/דליל יותר. ניתן לקבל טופי קרמל מלוח על ידי הוספת קורט-שניים של מלח מיד בגמר הבישול.
יוצאת כמות של קצת פחות מחצי ליטר רוטב טופי קרמל. מתאים למריחה על עוגות וקאפקייקס, לזיגוג סופגניות, להכנת מוס קרמל (מקפלים עם קצפת), לתוספת לגלידות, פנקייקס, ופל בלגי וכדומה.