דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מניחים בקערה את השמן, המים, הביצים, הסוכר וסוכר הוניל.
  • 2 טורפים היטב ידנית או במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 3 מנפים לתערובת את הקמח, המלח ואבקת האפייה, ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 4 יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית 24 משומנת. את שאר התערובת מערבבים עם אבקת הקקאו ויוצקים מעל התערובת בתבנית ובאמצעות כף או מזלג יוצרים דוגמת שיש.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות למשך כ- 40-45 דקות עד שהעוגה מזהיבה, יציבה וקיסם יוצא נקי.
  • 6 ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (עדיף להשתמש כאמור עם שוקולד מריר 60%) בפולסים של 30 שניות עד שהוא נמס לחלוטין.
  • 7 מוסיפים את הדבש ומערבבים נמרצות. יוצקים מעל העוגה בעודה היא חמה ומפזרים את פולי הקקאו הגרוסים או כל אגוז גרוס אחר שרוצים.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טל אברזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)229349
חלבונים (גרם)3.62 5.52
פחמימות (גרם)2945
מתוכן סוכרים (גרם)9.89 15.07
שומנים (גרם)10.93 16.66
מתוכם שומן רווי (גרם)1.76 2.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.1
כולסטרול (מ"ג)43.15 65.78
נתרן (מ"ג)101.38154.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.09
מים (גרם)18.0227.46
ויטמין A (מק"ג)18.5628.29
ויטמין B (מ"ג)0.410.62
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.2220.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.16
ויטמין C (מ"ג)1.171.78
ויטמין D (מק"ג)0.240.36
ויטמין E (מ"ג)0.120.19
ויטמין K (מק"ג)0.030.05
סידן (מ"ג)22.8434.81
ברזל (מ"ג)0.771.17
מגנזיום (מ"ג)1.512.29
זרחן (מ"ג)41.4263.14
אבץ (מ"ג)0.150.23
אשלגן (מ"ג)16.7725.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 24.9% 8.3% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.