דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

38 מנות/יחידות, 51 גרם למנה\יחידה (38 טבעות (או 30 בורג))

  • מרגרינה לאפיה ובישול - אריזת נייר (200 גרם)
    ישר מהמקרר
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • סוכר - 4.5 כפות שטוחות - סה"כ (68 גרם)
    4-5 כפות
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    פושרים (1/2 כוס + 2 כוסות)
  • שמרים טריים - קוביה (50 גרם)
    או 2 כפות שמרים יבשים
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מלח - 3/4 כף שטוחה
  • חוואייג` לאפייה - 3/4 כף
    לבצק

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כעכעת - כעכים עיראקים
מאפה עיראקי מפורסם וטעים
  • 1 לבחוש את המרגרינה עם הקמח (לפרק אותה בתוך הקמח).
  • 2 להוסיף את הסוכר וחוואייג` האפייה, ולערבב.
  • 3 לערבב חצי כוס מים פושרים עם השמרים וכפית הסוכר, להמתין לתסיסה, להוסיף לקמח ולבחוש.
  • 4 לערבב 2 כוסות מים עם המלח ולהוסיף בהדרגה.
  • 5 ללוש עד קבלת בצק רך.
  • 6 להניח להתפחה מכוסה בניילון למשך כחצי שעה.
  • 7 ליצור כעכים ולאפות בחום של 180 מעלות (לחמם תנור מראש) למשך 10-12 דקות (תלוי בתנור) עד לקבלת צבע זהוב. אפשר כעכים חלקים (טבעות) ואפשר בצורת בורג (לצורת בורג יש למרוח ביצה ולזרות שומשום). יש לאפות ישירות על המגש וללא נייר אפייה.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוואייג` לאפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.1% 9.7% 74.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב