דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים טריים - 1/2 שקית - סה"כ (25 גרם)
    או כף גדושה שמרים יבשים
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מלח - קורט
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    פושרים
  • חוואיג` אפייה - כפית אחת

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כעכים מתוקים
כעכעת של עיראקים
  • 1 לשים בקערה את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר, החוואיג` אפייה והמלח ולערבב.
  • 2 להוסיף את השמן ואת המים הפושרים וללוש לבצק רך (אם הבצק קשה יש להוסיף מים, ואם הבצק רך להוסיף מעט קמח).
  • 3 לכסות את הקערה ולהמתין להתפחה של כחצי שעה.
  • 4 לרפד תבנית בנייר אפייה, להכין כעכים בקוטר של 5 ס"מ ולהניח בתבנית את הכעכים (במרווחים).
  • 5 לתת לכעכים לנוח כרבע שעה לפני האפייה.
  • 6 לאפות אותם בחום בינוני של 180 מעלות למשך כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור), עד שהכעכים מקבלים צבע זהוב.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוואיג` אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.1% 9% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב