מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 128 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)
- הבצק
- קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
- שמרים יבשים - כף (11 גרם)
- סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
- מלח - כף שטוחה
- מים - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
- ציפוי הפרג
- פרג - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (50 גרם)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות פרג פשוט טעימות
- 1 לערבב את הקמח עם השמרים והסוכר, להוסיף את השמן והמלח, לערבב ולהוסיף את המים בהדרגה. ללוש עד לקבלת בצק חלק ורך, ולהתפיח כשעה.
- 2 ללוש שוב ולתת לנוח כ- 20 דקות נוספות.
- 3 לחלק את הבצק ל- 12 כדורים, לכדרר אותם בתוך הפרג ולסדר אותם על נייר אפייה בתוך תבנית התנור.
- 4 בעזרת מספריים לעשות חתכים על כל לחמניה, להתפיח כ- 20 דקות נוספות ולאפות בחום של 190 מעלות למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אם והיה שהבצק דביק - אפשר לעבד אותו בידיים משומנות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
11.2% |
12.4% |
75.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב