דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השיפודים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שיפודי חצ`פורי
איך לא חשבו על זה קודם - חצ`פורי על שיפודים!
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר, לערבב שוב ולהוסיף כוס אחת של מים. להתחיל ללוש למשך כדקה או שתיים.
  • 2 להוסיף את השמן ואת יתרת המים בהדרגה (לפי הצורך), ללוש לבצק דביק ולא דליל, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 2 דקות (אם צריך להוסיף עוד מים אז כל פעם להוסיף כף אחת).
  • 3 למרח שמן מעל הבצק, לכסות ולהתפיח כשעה.
  • 4 להניח את הבצק על שיש מקומח, להוריד נפח ולחלק ל- 10 כדורים. לרדד כל כדור (עם ידיים מקומחות או עם מערוך) לרצועה ארוכה אך לא דקה מדי.
  • 5 לשפד את קוביות הגבינה בשיפודי העץ (כ- 4 קוביות בכל שיפוד).
  • 6 לכרוך סביב השיפוד את הבצק כמו ספירלה (חשוב שהגבינה תכוסה היטב ולא תבצבץ), להניח על נייר אפייה ולקמח מעל מעט.
  • 7 לאפות בתנור שחומם מראש ל- 260 מעלות טורבו למשך כ- 35 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור).
  • 8 איך שהשיפודים יוצאים מהתנור למרוח עליהם חמאה מומסת (לא חובה).
  • 9 מתקבלים שיפודי חצ`פורי מושלמים!
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
עדיף להשתמש ב- 300 גרם גבינת סולוגוני גיאורגית. אם אין גבינת סולוגוני - אפשר גבינת חמד, צפתית או מוצרלה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 22.5% 17.8% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב