1. לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר, לערבב שוב ולהוסיף כוס אחת של מים. להתחיל ללוש למשך כדקה או שתיים.
2. להוסיף את השמן ואת יתרת המים בהדרגה (לפי הצורך), ללוש לבצק דביק ולא דליל, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 2 דקות (אם צריך להוסיף עוד מים אז כל פעם להוסיף כף אחת).
3. למרח שמן מעל הבצק, לכסות ולהתפיח כשעה.
4. להניח את הבצק על שיש מקומח, להוריד נפח ולחלק ל- 10 כדורים. לרדד כל כדור (עם ידיים מקומחות או עם מערוך) לרצועה ארוכה אך לא דקה מדי.
5. לשפד את קוביות הגבינה בשיפודי העץ (כ- 4 קוביות בכל שיפוד).
6. לכרוך סביב השיפוד את הבצק כמו ספירלה (חשוב שהגבינה תכוסה היטב ולא תבצבץ), להניח על נייר אפייה ולקמח מעל מעט.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 260 מעלות טורבו למשך כ- 35 דקות או עד שמוכן (תלוי בסוג התנור).
8. איך שהשיפודים יוצאים מהתנור למרוח עליהם חמאה מומסת (לא חובה).
9. מתקבלים שיפודי חצ`פורי מושלמים!
10. בתיאבון