מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
לא תצטרכו עוד לקנות גבינת שמנת בסופר (:
- 1 לערבב היטב את הלבן עם המלח (ניתן להשתמש גם באשל, גיל, שמנת קלה או יוגורט).
- 2 לרפד מסננת שיכולה "להתלבש" על סיר עם נייר מגבת עבה חד פעמי (יותר פשוט בהרבה משימוש בחיתול בד).
- 3 להעביר את האשל אל המסננת, לכסות במכסה ולאחסן במקרר למשך כמה שעות או למשך לילה שלם.
- 4 לסחוט מעט את הגבינה בתוך נייר המגבת ולהעביר לכלי אחסון.
- 5 מתקבלת גבינת שמנת ביתית קלה וטעימה.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מסננת וסיר.
מלח מזרז הוצאת נוזלים מירקות וגם מגבינה. ככל שהאשל/היוגורט יפריש יותר נוזלים - כך אחוזי השומן והחלבון בגבינה יעלו. לדעתי האישית, שימוש באשל שמכיל 3% שומן יוצא טעים מאוד, אבל השילוב הכי מוצלח הוא עם גביע אחד של שמנת קלה 9%. לפעמים אני משלבת יוגורט אחד ולפעמים לא. רצוי להשתמש במגבת העבה יותר כמו סנו רב מגבת או מגבת חכמה של ניקול או כל סוג אחר שיש לכם בבית.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.2% |
25.2% |
26.1% |
39.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב