דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גבינת שמנת ביתית
גבינת שמנת ביתית
לא תצטרכו עוד לקנות גבינת שמנת בסופר (:

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 101 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב היטב את הלבן עם המלח (ניתן להשתמש גם באשל, גיל, שמנת קלה או יוגורט).
  • 2 לרפד מסננת שיכולה "להתלבש" על סיר עם נייר מגבת עבה חד פעמי (יותר פשוט בהרבה משימוש בחיתול בד).
  • 3 להעביר את האשל אל המסננת, לכסות במכסה ולאחסן במקרר למשך כמה שעות או למשך לילה שלם.
  • 4 לסחוט מעט את הגבינה בתוך נייר המגבת ולהעביר לכלי אחסון.
  • 5 מתקבלת גבינת שמנת ביתית קלה וטעימה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מסננת וסיר.

מלח מזרז הוצאת נוזלים מירקות וגם מגבינה. ככל שהאשל/היוגורט יפריש יותר נוזלים - כך אחוזי השומן והחלבון בגבינה יעלו. לדעתי האישית, שימוש באשל שמכיל 3% שומן יוצא טעים מאוד, אבל השילוב הכי מוצלח הוא עם גביע אחד של שמנת קלה 9%. לפעמים אני משלבת יוגורט אחד ולפעמים לא. רצוי להשתמש במגבת העבה יותר כמו סנו רב מגבת או מגבת חכמה של ניקול או כל סוג אחר שיש לכם בבית.

- פרסומת -

היכנסו אל הבלוג של רויטל פדרבוש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5958
חלבונים (גרם)3.1 3.07
פחמימות (גרם)55
שומנים (גרם)3 2.97
כולסטרול (מ"ג)11 10.88
נתרן (מ"ג)476.03470.73
סיבים תזונתיים (גרם)1.1 1.09
מים (גרם)00
ויטמין D (מק"ג)0.70.69
סידן (מ"ג)100.2799.15
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.010.01
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.090.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 25.2% 26.1% 39.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.