דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כן, אפשר להכין גבינה בולגרית בבית

מצרכים למתכון

2.11 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מביאים את החלב לשלב רתיחה, מוסיפים את מיץ הלימון והמלח, מנמיכים את הלהבה, מחכים כ- 2 דקות תוך כדי בחישה ומקררים.
  • 2 מניחים חיתול בד נקי בתוך מסננת גדולה שנמצאת בקערה גדולה, שופכים את הכל לתוך החיתול ומרימים למעלה.
  • 3 קושרים את ארבעת הקצוות של החיתול ותולים על ברז כשעתיים כדי שכל הנוזלים יטפטפו לכיור (בחיתול נשארים גבשושי גבינה).
  • 4 מעבירים לקערה נקייה, מוסיפים את השמן ועוד מלח לפי הטעם, מערבבים היטב, מעבדים לגוש, מעבירים לכלי מתאים, דוחסים חזק, סוגרים ומניחים במקרר ללילה. מתקבלת גבינה בולגרית ביתית מושלמת.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חיתול בד נקי, קערה גדולה ומסננת גדולה.

אפשר להוסיף למתכון גביע לבן - זה עוזר להתגבשות יותר מהירה של הגבינה (להוסיף בשלב הרתחת החלב).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,88389
חלבונים (גרם)71.31 3.38
פחמימות (גרם)914
מתוכן סוכרים (גרם)89.76 4.26
שומנים (גרם)138.07 6.55
מתוכם שומן רווי (גרם)61.75 2.93
כולסטרול (מ"ג)220 10.44
נתרן (מ"ג)7,589360.19
סיבים תזונתיים (גרם)0.09 0
מים (גרם)1,76983.95
ויטמין A (מק"ג)1,14054.11
ויטמין B (מ"ג)16.50.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.970.05
ויטמין B2 (מ"ג)2.760.13
ויטמין B3 (מ"ג)5.570.26
ויטמין B5 (מ"ג)6.240.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.930.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)261.23
ויטמין B12 (מק"ג)1.40.07
ויטמין C (מ"ג)37.611.79
ויטמין D (מק"ג)60.28
ויטמין E (מ"ג)1.450.07
ויטמין K (מק"ג)60.28
סידן (מ"ג)2,686127.47
ברזל (מ"ג)1.080.05
מגנזיום (מ"ג)281.9713.38
זרחן (מ"ג)2,222105.48
אבץ (מ"ג)6.030.29
אשלגן (מ"ג)4,112195.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.990.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.80.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.180.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)22.181.05
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)19.540.93

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 45.9% 23.7% 30.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.85 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.