דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מה דעתכם על מאפה השבלול שלי?

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 242 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי (ניתן גם לטחון את התערובת בפולסים במעבד מזון), ומעבירים את התערובת אל שקית זילוף עם פתח לא גדול מדי.
  • 2 לוקחים דף פילו, מניחים על משטח העבודה ומברישים בשמן (את שאר דפי הפילו מכסים בינתיים במגבת עד לבורקס הבא בתור).
  • 3 מזלפים פס יפה של מילוי לרוחב דף הפילו ומגלגלים לסגירה של בורקס (אחרי גילגול אחד מקפלים גם מהצדדים).
  • 4 מניחים את הבורקס בתבנית משומנת (או על נייר אפיה משומן בתבנית), מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שהבורקסים משחימים יפה (גם מלמטה). אני הצמדתי את הבורקסים בתבנית ויצרתי צורת שבלול. מתקבל בורקס פילו גבינות פשוט טעים.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)486201
חלבונים (גרם)24.71 10.23
פחמימות (גרם)4920
מתוכן סוכרים (גרם)0.14 0.06
שומנים (גרם)19.92 8.24
מתוכם שומן רווי (גרם)6.11 2.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)94.68 39.19
נתרן (מ"ג)1,593659.36
סיבים תזונתיים (גרם)0.27 0.11
מים (גרם)21.949.08
ויטמין A (מק"ג)65.3727.06
ויטמין B (מ"ג)0.630.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.518.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.07
ויטמין C (מ"ג)10.834.48
ויטמין D (מק"ג)0.40.16
ויטמין E (מ"ג)0.270.11
ויטמין K (מק"ג)133.655.31
סידן (מ"ג)343.92142.37
ברזל (מ"ג)0.840.35
מגנזיום (מ"ג)6.42.65
זרחן (מ"ג)43.1917.88
אבץ (מ"ג)0.340.14
אשלגן (מ"ג)71.9229.77
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.730.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.690.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 21.3% 26.4% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.