דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס פילו גבינה
בורקס פילו גבינה
ארוחת ערב משפחתית נפלאה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (כ- 10 בורקסי פילו גבינה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את כל הגבינות, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
  • 2 מניחים את קוביית הבזילקום עם כף שמן הזית בקערית קטנה, ממיסים דקה אחת במיקרוגל, מערבבים, מוסיפים לקערת הגבינות ומערבבים היטב.
  • 3 עובדים עם עלי הפילו כך (הכוונה לכל עלה בנפרד אך לכל העלים):
  • • מסדרים את העלה על גבי נייר אפייה.
  • • פורסים את העלה לחצי.
  • • את החצי משמנים משתי הצדדים.
  • • ממלאים באמצע בכף וחצי מתערובת הגבינה.
  • • מתחילים לגלגל, מקפלים את הצדדים וממשיכים לגלגל - נוצר בורקס.
  • 4 לאחר שהכנו את הבורקס יש למרוח בביצה ולזרות שומשום.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (לא טורבו) למשך כחצי שעה עד להשחמה. מתקבל בורקס גבינה מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)176194
חלבונים (גרם)12.31 13.58
פחמימות (גרם)1820
מתוכן סוכרים (גרם)0.08 0.09
שומנים (גרם)5.55 6.12
מתוכם שומן רווי (גרם)2.03 2.24
כולסטרול (מ"ג)28.23 31.16
נתרן (מ"ג)350.7387.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.19 0.2
מים (גרם)0.961.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.887.59
ויטמין B (מק"ג)81.6690.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.823.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין C (מ"ג)0.020.02
ויטמין D (מק"ג)0.350.38
ויטמין E (מ"ג)0.30.33
ויטמין K (מק"ג)0.090.1
סידן (מ"ג)175.38193.57
ברזל (מ"ג)0.070.08
מגנזיום (מ"ג)4.344.8
זרחן (מ"ג)7.648.43
אבץ (מ"ג)0.050.05
אשלגן (מ"ג)3.473.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.24
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 15.4% 34.1% 50%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.