דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס חצילים וגבינה
בורקס חצילים וגבינה
בורקס חצילים וגבינה
פריך ומושלם לאירוח

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 54 גרם למנה\יחידה (4 רולדות - 8 חתיכות כל רולדה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלות את החצילים בתנור, לקלף, לסנן ולמעוך בעזרת מזלג. להוסיף את הגבינות, המלח, הפלפל השחור והכמון, ולערבב.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים וכל חלק לחלק לשניים. על חלק אחד להניח מהתערובת ולסגור מעל בחלק השני. בעזרת מזלג "לצבוט" את הבצק מסביב.
  • 3 למרוח את הבורקסים בביצה הטרופה ולפזר מעל את השומשום והפרג.
  • 4 לחתוך בבורקסים חריצים אלכסונים ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד להזהבה.
  • 5 להגיש בורקס חצילים וגבינה מושלם עם ביצה קשה, גבינות וסלט ירקות עשיר.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)101186
חלבונים (גרם)3.7 6.86
פחמימות (גרם)815
מתוכן סוכרים (גרם)0.67 1.24
שומנים (גרם)6.02 11.16
מתוכם שומן רווי (גרם)2.87 5.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.1
כולסטרול (מ"ג)11.76 21.79
נתרן (מ"ג)183.6340.2
סיבים תזונתיים (גרם)0.68 1.26
מים (גרם)19.8836.83
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.336.17
ויטמין B (מ"ג)0.220.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.746.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.03
ויטמין C (מ"ג)0.280.51
ויטמין D (מק"ג)0.040.07
ויטמין E (מ"ג)0.10.19
ויטמין K (מק"ג)0.661.22
סידן (מ"ג)30.4356.39
ברזל (מ"ג)0.110.2
מגנזיום (מ"ג)2.644.88
זרחן (מ"ג)6.8512.7
אבץ (מ"ג)0.050.09
אשלגן (מ"ג)36.5867.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 32.2% 19.8% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.