דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 32 בורקסים)

  • רסק עגבניות - 8 כפות - סה"כ (136 גרם)
  • בצל - 2 יחידות קטנות - סה"כ (126 גרם)
    בצלים קצוצים
  • טבעות זיתים - 6 כפות - סה"כ (138 גרם)
    2 חופני זיתים מגולענים פרוסים
  • שום - 4 שיניים
    שיני שום כתושות
  • מים - 12 כפות - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    פפריקה מעושנת
  • אורגנו מיובש - 8 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    או תערובת תבלין איטלקית
  • בצק עלים - שקית (1000 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן קלות את השום הכתוש והבצלים הקצוצים עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הזיתים לרוטב ולבשל על אש נמוכה למשך חמש דקות.
  • 3 לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
  • 4 להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם הבצק הוא גוש, אז צריך לרדד לדפים.
  • 5 למרוח את הרוטב באופן אחיד, לפזר את הזיתים מעל (2 חופנים), לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה"כ יוצא כ- 32 יחידות.
  • 6 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש לצד סלט טרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי החריף.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)132265
חלבונים (גרם)2.16 4.34
פחמימות (גרם)1427
מתוכן סוכרים (גרם)0.25 0.49
שומנים (גרם)7.78 15.6
מתוכם שומן רווי (גרם)3.62 7.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.22
נתרן (מ"ג)365.61733.06
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 0.93
מים (גרם)7.7915.62
ויטמין A (מק"ג)7.5315.1
ויטמין B (מ"ג)0.150.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.18
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.875.76
ויטמין C (מ"ג)1.843.68
ויטמין E (מ"ג)0.20.4
ויטמין K (מק"ג)4.859.72
סידן (מ"ג)14.8529.77
ברזל (מ"ג)0.40.8
מגנזיום (מ"ג)3.076.15
זרחן (מ"ג)4.869.75
אבץ (מ"ג)0.060.12
אשלגן (מ"ג)2754.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 32.3% 9% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.51 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה