דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (כ- 32 בורקסים)

  • רסק עגבניות - 8 כפות - סה"כ (136 גרם)
  • בצל - 2 יחידות קטנות - סה"כ (126 גרם)
    בצלים קצוצים
  • טבעות זיתים - 6 כפות - סה"כ (138 גרם)
    2 חופני זיתים מגולענים פרוסים
  • שום - 4 שיניים
    שיני שום כתושות
  • מים - 12 כפות - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    פפריקה מעושנת
  • אורגנו מיובש - 8 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    או תערובת תבלין איטלקית
  • בצק עלים - שקית (1000 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורקס פיצה עם זיתים
  • 1 לטגן קלות את השום הכתוש והבצלים הקצוצים עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הזיתים לרוטב ולבשל על אש נמוכה למשך חמש דקות.
  • 3 לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
  • 4 להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם הבצק הוא גוש, אז צריך לרדד לדפים.
  • 5 למרוח את הרוטב באופן אחיד, לפזר את הזיתים מעל (2 חופנים), לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה"כ יוצא כ- 32 יחידות.
  • 6 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש לצד סלט טרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי החריף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 32.3% 9% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.51 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב