דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -

בולגרי

המטבח הבולגרי עונתי ועושה שימוש במגוון רחב מאוד של מצרכים כמו סוגי הבשרים השונים, ירקות מגוונים, קטניות ואף סרטנים, חזיר וחלזונות. כמו כן, המטבח הבולגרי ידוע באהבתו לאוכל מתובלן (ריחן, נענע, פפריקה אדומה ועוד), הבא לידי ביטוי בתבלינים בולגריים מקוריים, כשלכל מתכון יש את התבלין הייחודי שלו. המטבח הבולגרי עושה שימוש רב בבישול האוכל ופחות בטיגונו, וידוע באהבתו ליוגורט – מצרך אשר משמש אותם למילוי מאפים שונים או לאכילה בצורה הטבעית. מתכונים בולגריים רבים מכילים בתוכם אגוזים, שכן כמעט בכל בית בולגרי ישנו עץ אגוז. כמו כן, המטבח הבולגרי אינו עושה שימוש במרגרינה להכנת דברי מאפה ומתיקה, דבר התורם ביחד עם הוספת האגוזים למתכונים, שהם בעלי ערך תזונתי רב, לתזונה בריאה וטובה יותר.