דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 211 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל לחמניות הפרעצל)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות פרעצל של פעם
לחמניות פרעצל מלוחות הכי טעימות בעולם
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קלות עם כף עץ את הקמח, השמרים והסוכר.
  • 2 מוסיפים את החלב, המים והשמן. לקראת סוף הלישה מוסיפים גם את המלח.
  • 3 לשים במיקסר במשך כ- 6 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק יחסית. משמנים מעט את הבצק ומכסים להתפחה לכחצי שעה (הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר).
  • 4 בינתיים מרתיחים על הגז סיר עם מים וסודה לשתייה ומנמיכים ללהבה נמוכה. בינתיים גם מחממים מראש את התנור לחום של 220 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 5 מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 10 חלקים שווים בערך. מכדררים כל חלק בצק לכדי כדור ואז ללחמנייה מעט שמנמנה וארוכה. מניחים את הלחמניות על נייר אפייה משומן. בעזרת כף גדולה עם חריצים טובלים כל לחמנייה במי הסודה לשתייה למשך 15-20 שניות בלבד. מוציאים את הלחמניות אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן (זה חשוב)!
  • 6 באמצעות סכין חדה יוצרים בכל פרעצל שני חתכים אלכסוניים ומפזרים מעל מעט מלח גס.
  • 7 אופים את לחמניות הפרעצל בתנור שחומם מראש למשך כ- 10-15 דקות עד לקבלת פרעצלים שחומים וקריספיים בטירוף. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים חם לחמניות פרעצל מושלמות עם חמאה או כל ממרח אחר שאוהבים.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 18.8% 9.1% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב