לחמניות פרעצל של שנות ה- 90 מבצק שמרים נפלא שיפיץ ריח אפייה משכר בכל הבית - זו לחמניית פרעצל שאתם חייבים (אבל חייבים) לנסות!, 332 קלוריות למנה, 157 קלוריות ל-100 גרם
1 בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קלות עם כף עץ את הקמח, השמרים והסוכר.
2 מוסיפים את החלב, המים והשמן. לקראת סוף הלישה מוסיפים גם את המלח.
3 לשים במיקסר במשך כ- 6 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק יחסית. משמנים מעט את הבצק ומכסים להתפחה לכחצי שעה (הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר).
4 בינתיים מרתיחים על הגז סיר עם מים וסודה לשתייה ומנמיכים ללהבה נמוכה. בינתיים גם מחממים מראש את התנור לחום של 220 מעלות (חום עליון-תחתון).
5 מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל- 10 חלקים שווים בערך. מכדררים כל חלק בצק לכדי כדור ואז ללחמנייה מעט שמנמנה וארוכה. מניחים את הלחמניות על נייר אפייה משומן. בעזרת כף גדולה עם חריצים טובלים כל לחמנייה במי הסודה לשתייה למשך 15-20 שניות בלבד. מוציאים את הלחמניות אל תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן (זה חשוב)!
6 באמצעות סכין חדה יוצרים בכל פרעצל שני חתכים אלכסוניים ומפזרים מעל מעט מלח גס.
7 אופים את לחמניות הפרעצל בתנור שחומם מראש למשך כ- 10-15 דקות עד לקבלת פרעצלים שחומים וקריספיים בטירוף. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים חם לחמניות פרעצל מושלמות עם חמאה או כל ממרח אחר שאוהבים.