דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הספינג`)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
    שטוחות
  • סוכר -  כפות שטוחות - סה"כ (23 גרם)
  • מלח - 1/4 כף שטוחה
  • מים - 4.25 כוסות - סה"כ (1.02 ליטר)
    פושרים
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ספינג` חם וטעים
ספינג` מושלם בקלי קלות
  • 1 לנפות את הקמח לקערה, לעשות גומה באמצע, להוסיף לתוכה את השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים. ללוש היטב ולאחר מכן להוסיף את המלח ובהדרגה את יתרת המים, וללוש כ- 2 דקות. את הבצק של הספינג` אסור ללוש יותר מדי, הוא יהיה מעט נוזלי וזה בסדר.
  • 2 לכסות את הקערה ולהתפיח את הבצק כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחמם את השמן העמוק בסיר, בעזרת שתי ידיים רטובות מעט לקרוץ כדור מהבצק, להכניס את האצבע ליצירת צורה של טבעת, להניח בשמן החם ולטגן עד להזהבה משני הצדדים.
  • 4 ליצירת הזיגוג שוקולד (לא חובה): להכניס 3 כפות ממרח שוקולד בטעם תפוז (או כל ממרח אהוב אחר) לתוך שקית זילוף (עוד לא לחתוך את הקצה) ולהניח בתוך כוס מים רותחים למשך 2-3 דקות עד להמסה. לאחר מכן, לחתוך את הקצה ליצירת חור קטן ולזלף מעל הספינג`. לקשט בגרידת תפוז או סוכריות צבעוניות (ניתן גם לטבול בסוכר). ניתן להגיש גם לצד חמאה, ריבה, דבש ותה עם נענע.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון. יש לטגן את הספינג` בשמן עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 12.5% 11.7% 74.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב