דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספינג` חם וטעים
ספינג` חם וטעים
ספינג` חם וטעים
ספינג` מושלם בקלי קלות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הספינג`)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים יבשים - 3 כפות - סה"כ (33 גרם)
    שטוחות
  • סוכר -  כפות שטוחות - סה"כ (23 גרם)
  • מלח - 1/4 כף שטוחה
  • מים - 4.25 כוסות - סה"כ (1.02 ליטר)
    פושרים
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לנפות את הקמח לקערה, לעשות גומה באמצע, להוסיף לתוכה את השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים. ללוש היטב ולאחר מכן להוסיף את המלח ובהדרגה את יתרת המים, וללוש כ- 2 דקות. את הבצק של הספינג` אסור ללוש יותר מדי, הוא יהיה מעט נוזלי וזה בסדר.
  • 2 לכסות את הקערה ולהתפיח את הבצק כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחמם את השמן העמוק בסיר, בעזרת שתי ידיים רטובות מעט לקרוץ כדור מהבצק, להכניס את האצבע ליצירת צורה של טבעת, להניח בשמן החם ולטגן עד להזהבה משני הצדדים.
  • 4 ליצירת הזיגוג שוקולד (לא חובה): להכניס 3 כפות ממרח שוקולד בטעם תפוז (או כל ממרח אהוב אחר) לתוך שקית זילוף (עוד לא לחתוך את הקצה) ולהניח בתוך כוס מים רותחים למשך 2-3 דקות עד להמסה. לאחר מכן, לחתוך את הקצה ליצירת חור קטן ולזלף מעל הספינג`. לקשט בגרידת תפוז או סוכריות צבעוניות (ניתן גם לטבול בסוכר). ניתן להגיש גם לצד חמאה, ריבה, דבש ותה עם נענע.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון. יש לטגן את הספינג` בשמן עמוק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)300218
חלבונים (גרם)7.58 5.52
פחמימות (גרם)4935
מתוכן סוכרים (גרם)2.88 2.1
שומנים (גרם)8.14 5.92
מתוכם שומן רווי (גרם)0.54 0.4
נתרן (מ"ג)111.6981.23
סיבים תזונתיים (גרם)0.56 0.41
מים (גרם)63.6946.32
ויטמין B (מק"ג)0.270.19
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.991.45
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.640.47
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)0.050.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 12.5% 11.7% 74.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.