דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ספינג` מרוקאי שאין שני לו

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הספינג`)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מניחים את השמרים עם הסוכר וכוס מים, מערבבים ומשאירים למנוחה של 10 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח, מחברים את וו הגיטרה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. תוך כדי הלישה מוסיפים את הביצה ואת המים הנותרים בהדרגה ולפי הצורך. לאחר שהתגבש בצק מוסיפים את המלח והשמן, ממשיכים ללוש על מהירות גבוהה במשך כ- 10 דקות (הבצק אמור להיות דביק), מוסיפים את הערק וממשיכים ללוש כ- 2 דקות נוספות.
  • 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה). לאחר שהבצק תפח - משמנים היטב נייר אפייה, קורצים כדורים קטנים מהבצק ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן. מניחים להתפחה נוספת של כ- 20 דקות, ולאחר מכן קורצים חור באמצע כל כדור ליצירת צורת ספינג` ומרחיבים אותו בעזרת האצבעות.
  • 3 מחממים שמן בסיר שטוח על אש בינונית (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן). בודקים עם כף עץ שיש בועות והשמן חם מספיק. מכניסים את הספינג` לשמן ומטגנים משני הצצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, לאחר מכן לצלחת עם סוכר ומגישים חם. מתקבל ספינג` ביתי מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בספינג` לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות של שמן לטיגון עמוק. חשוב לעקוב בדיוק אחר ההוראות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)221259
חלבונים (גרם)3.53 4.14
פחמימות (גרם)2631
מתוכן סוכרים (גרם)6.65 7.79
שומנים (גרם)11.37 13.32
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 1.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)14.05 16.47
נתרן (מ"ג)377.19442.02
מים (גרם)36.1842.4
ויטמין A (מק"ג)6.047.08
ויטמין B (מ"ג)89.020.1
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.782.08
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.04
ויטמין D (מק"ג)0.080.09
ויטמין E (מ"ג)0.040.05
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)3.413.99
ברזל (מ"ג)0.070.08
מגנזיום (מ"ג)0.80.93
זרחן (מ"ג)7.488.77
אבץ (מ"ג)0.050.06
אשלגן (מ"ג)5.426.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 27.7% 8.6% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.