דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות יו יו מרוקאיות
עוגיות יו יו מרוקאיות
עוגיות יו יו מרוקאיות
יו יו מהמטבח המרוקאי

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 51 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים יחד את כל מצרכי הבצק לפי הסדר (הבצק מאוד נעים, שמנוני ולא דביק), ונותנים לו מנוחה של כחצי שעה.
  • 2 קורצים מהבצק עיגולים ופותחים חור באמצע בעזרת היד (צורת גלגל).
  • 3 מטגנים בשמן חם (כ- 3 ס"מ מגובה הסיר - זה לא חייב להיות שמן עמוק מכיוון שבמילא היו יו צף. ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) אבל לא רותח למשך כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  • 4 הכנת סירופ הסוכר: מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון יחד במשך כ- 7 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 5 טובלים בסירופ הסוכר ומגלגלים בקוקוס.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בעוגיות היו יו לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות שמן של כ- 3 ס"מ מגובה הסיר. העוגיות מזוהות גם עם המטבח הטוניסאי והטריפוליטאי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)165325
חלבונים (גרם)2.78 5.48
פחמימות (גרם)2651
מתוכן סוכרים (גרם)11.74 23.1
שומנים (גרם)5.92 11.65
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 3.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.68 42.66
נתרן (מ"ג)48.294.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.35 0.69
מים (גרם)13.4126.39
ויטמין A (מק"ג)9.3718.44
ויטמין B (מ"ג)0.280.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.865.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.1
ויטמין C (מ"ג)0.390.78
ויטמין D (מק"ג)0.120.24
ויטמין E (מ"ג)0.060.12
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)3.657.17
ברזל (מ"ג)0.110.21
מגנזיום (מ"ג)0.851.68
זרחן (מ"ג)11.6522.91
אבץ (מ"ג)0.080.15
אשלגן (מ"ג)9.4818.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.210.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 17% 8% 74%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?