מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 218 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפוקצ`ות)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פוקצ`ה מושלמת - אל תפספסו
- 1 מתחילים להכין את הבצק יום לפני שרוצים להגיש או לאכול את הפוקצ`ות.
- 2 בקערת המיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח ביחד עם המים, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמלח במהירות נמוכה עד בינונית למשך כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק חלק ולא דביק מדי.
- 3 מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ונותנים מנוחה של כחצי שעה.
- 4 לשים את הבצק ממש חצי דקה ביד, משמנים שוב במעט שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- 5 לאחר המנוחה הנוספת מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני מחלק ל- 150 גרם כל חתיכה), מכדררים לכדורים חלקים ונותנים מנוחה של כ- 20 דקות נוספות.
- 6 לוחצים לחיצות קלות עם האצבעות על הבצק עם מתיחה קלה, פותחים מעט את כדורי הבצק לאורך, משמנים שוב בשמן זית, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך כ- 20 דקות. בזמן הזה מחממים את התנור מראש לחום מקסימאלי (אצלי זה חום של 275 מעלות).
- 7 נותנים לחיצות נוספות בקטנה על כל פוקצ`ה, מותחים שוב מעט שהיא תגיע לעובי של 1-1.5 ס"מ, מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן במעט שמן זית, מפזרים מלח גס, רוזמרין או תימין (אפשר גם אנטיפסטי וגבינות - ממש מה שבא לכם!) ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 10-15 דקות או עד להזהבה.
- 8 לאחר האפייה ניתן למרוח עוד שמן זית, לפזר מעט מלח גס ולהגיש מקלות פוקצ`ה טעימים ביותר!
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.
הערך התזונתי לא כולל את התוספות על מקלות הפוקצ`ה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.1% |
11.3% |
11.4% |
77.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב