דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קובניות אסליות
מאפה קובנה תימני, צילום: שי שמואלי
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים, הסוכר, המלח והמים.
  • 2 לשים עד ליצירת בצק כ- 10 דקות (עד שהמרכיבים מתאחדים היטב) ומניחים להתפחה במשך כ- 10 דקות.
  • 3 לאחר ההתפחה לשים שנית כ- 10 דקות ומתפיחים שנית כחצי שעה.
  • 4 לאחר ההתפחה השנייה מחלקים את הבצק ל- 7-8 חלקים.
  • 5 מחלקים את המחמאה (או החמאה) המומסת לשניים. חצי מהכמות מורחים על השיש ופותחים עליו את הבצק.
  • 6 על הבצק מורחים את החצי השני של המחמאה המומסת ומגלגלים ליצירת גליל.
  • 7 חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים בתבנית עגולה חד פעמית בקוטר כ- 30 סנטימטר של קובנה כמו צורות של שושנים.
  • 8 הערה חשובה - מורחים את המחמאה על כל חלק בנפרד, מגלגלים ופורסים בנפרד. מכל גליל יוצאות כ- 10 שושנים בעובי 2-3 סנטימטר, ואותן מניחים בתבנית עגולה. סה"כ 70-80 גלילילם שמצופפים אותם יחד בעיגול.
  • 8 מפזרים שומשום, קצח או מה שאוהבים (לפי הטעם).
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות למשך כ- 45-55 דקות, עד שהקובניות משחימות.
  • 10 הרי לכם מאפה קובנה נהדר של שבת - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה חד פעמית בקוטר כ- 30 סנטימטר.

מתכון הקובניות האסליות באדיבות יונה מ"חווית יונה" במושב פדויים, לכבוד פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת".

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 10% 11.1% 78.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב