1 מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים, הסוכר, המלח והמים.
2 לשים עד ליצירת בצק כ- 10 דקות (עד שהמרכיבים מתאחדים היטב) ומניחים להתפחה במשך כ- 10 דקות.
3 לאחר ההתפחה לשים שנית כ- 10 דקות ומתפיחים שנית כחצי שעה.
4 לאחר ההתפחה השנייה מחלקים את הבצק ל- 7-8 חלקים.
5 מחלקים את המחמאה (או החמאה) המומסת לשניים. חצי מהכמות מורחים על השיש ופותחים עליו את הבצק.
6 על הבצק מורחים את החצי השני של המחמאה המומסת ומגלגלים ליצירת גליל.
7 חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים בתבנית עגולה חד פעמית בקוטר כ- 30 סנטימטר של קובנה כמו צורות של שושנים.
8 הערה חשובה - מורחים את המחמאה על כל חלק בנפרד, מגלגלים ופורסים בנפרד. מכל גליל יוצאות כ- 10 שושנים בעובי 2-3 סנטימטר, ואותן מניחים בתבנית עגולה. סה"כ 70-80 גלילילם שמצופפים אותם יחד בעיגול.
8 מפזרים שומשום, קצח או מה שאוהבים (לפי הטעם).
9 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170-180 מעלות למשך כ- 45-55 דקות, עד שהקובניות משחימות.
10 הרי לכם מאפה קובנה נהדר של שבת - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית עגולה חד פעמית בקוטר כ- 30 סנטימטר.
מתכון הקובניות האסליות באדיבות יונה מ"חווית יונה" במושב פדויים, לכבוד פסטיבל האוכל החקלאי "מהשדה לצלחת".