דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובנה
קובנה
קובנה
קובנה ביתית

מצרכים למתכון

1.36 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר שמים קמח + שמרים + משפר אפייה, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים סוכר ושמן.
  • 3 מתחילים להפעיל את המיקסר עם וו הלישה על מהירות הכי נמוכה, ומוסיפים מים בהדרגה (לאט), עד שרואים שנהיה בצק גמיש.
  • 4 בסוף מוסיפים את המלח ולשים את הבצק כ- 7 דקות במיקסר, עד לבצק גמיש ורך שנפרד מדפנות קערת המיקסר, ומסתובב סביב קרס וו הלישה.
  • 5 מוציאים את הבצק מהקערה, לשים קצת בידיים (לא חובה) - אני אוהבת להרגיש את הבצק בידיים וללוש אותו עוד קצת.
  • 6 שמים את הבצק בקערה, מתיזים עליו קצת תרסיס שמן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 7 אחרי שהבצק תפח, מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק לשני חלקים.
  • 8 כל חלק מרדדים למלבן בעובי של כ- 2 ס"מ ומורחים עליו חמאה/מחמאה. מגלגלים את המלבן לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי של 2-3 אצבעות.
  • 9 מסדרים את השבלולים בסיר אלומיניום (סיר של קובנה) משומן בחמאה/מחמאה (לא נורא אם יהיו מרווחים בין השבלולים - הבצק עוד יתפח).
  • 10 אם רוצים שהקובנה תהיה יותר משומנת - מפזרים בין השבלולים חתיכות חמאה/מחמאה.
  • 11 מכסים את הסיר ומתפיחים את הקובנה שתגיע לגובה של 3/4 מגובה הסיר. בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 12 אחרי שהקובנה תפחה, מכניסים לתא התחתון של התנור (מניחים את הסיר על תבנית התנור, עדיף לשים על תבנית התנור נייר אפייה).
  • 13 זמן האפייה בערך כשעה, אבל להיות במעקב כי אצל כל תנור זה שונה... אחרי שעה אני הופכת את הסיר ואופה עוד כ- 15-20 דקות, אבל גם להיות תמיד במעקב (לבדוק, לפתוח את הסיר אחרי שעה ולראות את הצבע של הקובנה, לראות אם היא נאפתה כמו שצריך וכו`).
  • 14 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר אלומיניום (סיר של קובנה).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סיון ואנונו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)3,322245
חלבונים (גרם)54.25 3.99
פחמימות (גרם)43632
מתוכן סוכרים (גרם)59.95 4.41
שומנים (גרם)152.19 11.21
מתוכם שומן רווי (גרם)75 5.52
כולסטרול (מ"ג)369 27.17
נתרן (מ"ג)3,330245.25
מים (גרם)599.4444.14
ויטמין B (מק"ג)11.40.84
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
סידן (מ"ג)20.641.52
ברזל (מ"ג)0.040
מגנזיום (מ"ג)6.090.45
אבץ (מ"ג)0.070.01
אשלגן (מ"ג)1.880.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.7% 8.4% 67.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.